24 Kasım 2010 Çarşamba

BANA “BİR DAKİKA” AYIRIR MISINIZ?

Hayatımızdaki “bir dakikaların önemini hiç düşündünüz mü?

İşimiz olur “bir dakika deriz”, söylemek istediğimiz şeyler genellikle bir dakikadır, suyun altında nefesler genellikle bir dakika tutulur. Sevmek bir ömür boyudur ama sevişmek bir dakikadır.

Her şey ama her şey bir dakikada olur,

Ömür dediğin de bir dakikadır. Çok sevmek için yıllarca beklersin ama doğru insanı gördüğünde bir dakikada seversin. Keza ayrılıklar da öyle; kopamazsın, uğraşırsın, didinirsin, ayrımlamamak için elinden geleni yaparsın ama ayrılık vakti gelip çattığında ayrılık çanı sadece bir dakikada çalar.

Her şey ama her şey bir dakikada olur,

Ölüm bir dakikada gelir, güzel anlar bir dakika gibi geçer… sevdiklerinle zaman bir dakika gibidir. Bir dakika aslında altmış saniyedir. Yani her nefes alışta bir saymak gibi. Ama aynı zamanda göz açıp kapatmak gibi. Yaşlı bir amcaya ya da teyzeye göre ömür dediğin zaten bir dakikadır. Yeni bir bebeğin dünyaya gelmesi bir dakikadır.

Her şey ama her şey bir dakikada olur,

Sevilen bir filmi izlerken zaman bir dakikada geçer. Sevdiğinin elini tutmak için verdiğin mücadele saatler gibi gelirken elini tutmanla bırakman arasındaki saatler ise bir dakika gibidir. Bir tek hapishanelerle hastaneler bozar bu kaideyi oralarda bir dakika saatler günler hatta haftalar gibidir. Ama olsun yine de bir dakika önemlidir.

Her şey ama her şey bir dakikada olur,

Bir kalp krizi geçirene sorsan yaşamla ölüm arasındaki ince çizgi bir dakikadır. Bir sevene sorsan ayrılık öncesi son buluşma bir dakika gibidir. Yeni doğan bir bebeğe sorsan gün ışığını ilk gördüğü ilk nefesini soluduğu zaman dilimi bir dakika gibidir. Başbakanımıza göre bile söz isteme ya da söze müdahale etme süresi one minute’dir.

Her şey ama her şey bir dakikada olur,

Çok güzel bir sevişme bir dakika gibidir. İlk kez göz göze gelinen an da yine aynı bir dakika… hayatın değişik enstantaneleri bir dakika da yakalanır. Fotoğraftaki “o an” bir dakikadır. Gülen bir yüzün solması, solgun bir yüzün gülmesi bir dakikada olur. Bir dakika içinde değişir yaşamlar. Hatta bazen bir dakikadan da az kırk saniyede. Çöken hayatlar, kararan ışıklar sönen ocaklar…

Her şey ama her şey bir dakikada olur,

Yaşam da ölüm de her şey ama her şey bir dakika da gerçekleşir. Hayatın koşuşturmacası sadece bir dakikadan ibarettir. İzinler dahi bir dakika diyerek istenir. şimdi müsaade edersiniz bir dakikanızı alacağım. Lütfen bir dakika izin verin ben bir dakikada şu hayatımı yaşıyıvereyim…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder