19 Ocak 2011 Çarşamba

HAYASAD'DAN AA'YA TEŞEKKÜR BELGESİ


ANKARA - Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği, AA'nın halkın bilgilendirilmesinde gösterdiği haber anlayışı ve destekten ötürü, AA Genel Müdürü Hilmi Bengi'ye ''teşekkür belgesi'' takdim etti.

Hasta ve Hasta Yakını Haklarını Savunma Derneği (HAYASAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tandoğan, Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Hilmi Bengi'yi makamında ziyaret etti. Tandoğan, derneklerinin hasta hakları konusunda toplumda farkındalığı artırmayı amaçladığını, bu doğrultuda çeşitli faaliyetler yürüttüklerini söyledi.
Halkın, sağlık hakkı konusunda bilgilendirilmesinde basın yayın organlarına büyük görev düştüğünü belirten Tandoğan, ''Anadolu Ajansı, doğru, tarafsız haber anlayışı ile sağlık alanında da çok önemli haberlere imza atmaktadır. Vatandaşların, hasta haklarını öğrenmeleri, bilinci hasta profili sergilemelerinde kurumunuzun payı büyüktür'' dedi.
Tandoğan, Anadolu Ajansı'nın haberde ''doğru ve güvenilir adres'' olduğunu vurgulayarak, ''Halkımızın bilgilendirilmesine gösterdiğiniz haber anlayışı ve desteğinizden ötürü teşekkür ediyoruz'' diyerek, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Bengi'ye ''teşekkür belgesi'' sundu.

HAYASAD'IN ÇALIŞMALARINI TAKDİR EDİYORUZ

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hilmi Bengi de HAYASAD'ı çalışmalarından ötürü tebrik ederek, çalışmalarının  devamı diledi.
Sağlık konusunun her zaman hükümetlerin politikalarında yer aldığını ifade eden Bengi, özellikle Türkiye'de uygulamaya giren ''Aile Hekimliği''nin önemine değindi. Bengi, Aile Hekimliği'nin koruyucu hekimlik çerçevesinde yeni bir ufuk kazandıracağını belirterek, hastalıklara karşı koruyucu tedbirlerin alınmasının, sağlığın korunmasında çok önemli olduğunu söyledi
Tüm haberlerde olduğu gibi sağlık haberlerinde de etik kurallarının korunmasının gerekliliğine işaret eden Bengi, Anadolu Ajansı'nın kamuoyunu doğru bilgilendiren haberler verdiğini ifade etti.
Bengi, HAYASAD'ın da hasta hakları konusunda toplumun bilinç kazandırılmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade ederek, ''Biz de HAYASAD'ın çalışmalarını takdir ediyoruz'' dedi.
Bengi, Tandoğan başkanlığındaki heyete, Anadolu Ajansı'nın 90. yılı dolayısıyla yaptırılan porselen bir bardak ve ''AA'' logolu 90. Yıl parası hediye etti.





Kaynak: AA 14 Ekim 2010 Perşembe

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder